Al meer dan 1.000 meldingen voor Fix My Street

De applicatie en internetsite ‘Fix My Street’ ontving tot nu toe al meer dan 1.000 meldingen. De app werd dinsdag gelanceerd door het Brussels Gewest om mankementen aan de wegen te signaleren.

In totaal waren vrijdagmiddag al 1.053 'incidenten' op de website ingevoerd, zo weet La Capitale. Daarvan werden al 106 afgehandeld, 346 problemen zijn in behandeling, de rest wacht nog op aandacht. Dat bevestigt het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest (CIBG) aan brusselnieuws.be.

Een verklaring voor het hoge aantal meldingen is dat de gemeenten de applicatie al sinds februari gebruiken om problemen te signaleren. Toch lijkt ook de Brusselse bevolking het systeem op te pikken. Sinds de lancering afgelopen dinsdag liepen al 158 meldingen binnen. Later deze maand volgt nog een sensibiliseringscampagne om de bevolking op de hoogte te brengen van het initiatief.

Een blik op de gemelde problemen wijst uit dat het vooral om beschadigd wegdek of foute en/of ontbrekende signalisatie gaat. Ook kleinere incidenten komen daarbij aan bod. Zo slingerde er op de Goedheidsstraat in Sint-Gillis een losse kasseisteen rond en werd op de Defacqzstraat in dezelfde gemeente een 'big foot abandonné' (een voet voor een verplaatsbaar verkeersbord) gevonden. Beide problemen werden inmiddels al doorgegeven aan de bevoegde diensten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?