Al ruim 750 miljoen coronavaccins getransporteerd vanop Brussels Airport

© Brussels Airport

Op een jaar tijd zijn vanop Brussels Airport al meer dan 750 miljoen coronavaccins getransporteerd, naar ruim 60 verschillende bestemmingen. Dat meldt de luchthaven maandag in een persbericht.

De allereerste vlucht met Covid-vaccins wereldwijd vertrok vanop Brussels Airport naar de Verenigde Staten op 27 november 2020. Een jaar later zijn er al meer dan 750 miljoen Covid-19-vaccins op de luchthaven afgehandeld. Het gaat om zo'n half miljard vaccins voor export en meer dan 200 miljoen voor import.

Naast import en export vervult Brussels Airport ook een rol als hub voor transfervluchten vanuit Aziƫ naar bestemmingen in onder meer Zuid-Amerika en Afrika (met Sinovac en Sinopharm). Er zijn ook vluchten uitgevoerd binnen het COVAX-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie met vaccindonaties van lidstaten van de Europese Unie naar Afrikaanse bestemmingen.

Er zijn op Brussels Airport intussen dagelijks vluchten met Covid-19-vaccins naar meer dan 60 landen wereldwijd. De belangrijkste bestemmingen zijn Japan en de Verenigde Staten. Het gaat daarbij om de levering van vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca en Johnson & Johnson.

"Ik ben zeer trots dat wij onze rol als belangrijkste farmaceutische hub in Europa opnieuw hebben kunnen waarmaken en dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren in deze pandemie", aldus CEO Arnaud Feist.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?