Alain Courtois: 'Zet een hek rond Maximiliaanpark'

© PhotoNews
| Alain Courtois (MR) wil een hek rond het Maximiliaanpark. Dat moet volgens de Brusselse politicus de veiligheid verhogen.

"Sluit het park af met traliewerk, ook 's nachts." Met dat opvallende advies komt Brussels schepen Alain Courtois (MR), nadat maandagochtend een agent werd neergestoken in het Maximiliaanpark. Brussels schepen Els Ampe (Open Vld) steunt het voorstel. Zij vindt ook dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) "de problemen moet oplossen", zo zegt ze in De Ochtend op Radio 1.

De steekpartij van maandag is voor Alain Courtois (MR) "de druppel". "Het park moet opnieuw een plek van ontspanning en rust worden, in plaats van het grootste knooppunt van transmigranten in ons land," laat hij optekenen in de krant Het laatste Nieuws.

Ook over het nieuwe asielcentrum dat de federale regering - mét MR - wil neerpoten in de Brusselse gemeente Neder-Over-Heembeek, is Courtois niet te spreken. Open Vld-schepen Els Ampe steunt het idee van Courtois voor een hek rond het Maximiliaanpark.

'De maat is vol'

"Er zijn heel veel parken zoals bijvoorbeeld het Warandepark waar een hek rond staat en die 's nachts worden afgesloten," aldus Ampe in radioprogramma De Ochtend.

Zij wijst staatssecretaris Francken met de vinger. "Dat Francken de problemen oplost. In de tijd dat Maggie De Block staatssecretaris was, waren er veel minder problemen. Als De Block het kon oplossen, kan meneer Francken het toch ook? (...) De maat is vol. Er moet een beleid komen," aldus Ampe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?