Albertkazerne maakt plaats voor nieuwe Navo

De bouw van het nieuwe Navo-hoofdkwartier, een megaproject ter waarde van 650 miljoen euro, moet afgerond zijn in 2014. Dat hebben de projectverantwoordelijken bij een werfbezoek bekendgemaakt. De bouw van site is gepland tussen september 2009 en eind 2013.

Drie grote gebouwen moeten onderdak bieden aan in totaal 4.500 werknemers van de Navo en enkele van haar agentschappen. In het nieuwe hoofdkwartier is plaats voorzien voor de 26 huidige lidstaten en de 3 landen die volgend jaar toetreden.

De gebouwen komen op de site van het oude Koning Albert-kwartier van de luchtmacht, waar de eerste luchthaven van België was gevestigd. Het terrein ligt tegenover de huidige Navo-kantoren. Die werden in de jaren zestig opgetrokken als tijdelijke constructie en is intussen verouderd. De oude Navo gaat terug naar de Belgische staat, maar de bestemming is nog onbekend.

De nieuwe zetel kost 650 miljoen euro. De verhuizing is gepland voor 2014. De bouw van de nieuwe Navo-site gaat gepaard met de heraanleg van de Leopold III-laan, de verbindingsweg tussen Brussel en de luchthaven van Zaventem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?