Alexander Blessin, hier als trainer van de Italiaanse club Genoa CFC op 15 oktober 2022, is de nieuwe trainer van Union Saint-Gilloise

Alexander Blessin is de nieuwe coach van Union Saint-Gilloise

© Belga
03/07/2023

Alexander Blessin gaat aan de slag als de nieuwe hoofdcoach van Union Sint-Gillis. Dat hebben de Brusselaars maandag gemeld.

De 50-jarige Duitser, eerder actief als coach bij KV Oostende en het Italiaanse Genoa CFC, ondertekent een contract voor twee seizoenen als T1 in het Dudenpark. Blessin volgt Karel Geraerts op, met wie Union vorige maand de samenwerking stopzette. Blessin zal samen met de huidige technische staf de spelersgroep onder zijn hoede nemen vanaf woensdag, aldus Union.

Blessin deed ervaringen als trainer op bij de jeugdploegen van RB Leipzig en zette zijn eerste stappen als hoofdcoach bij KV Oostende vanaf juli 2020. Aan de Belgische kust maakte hij de nodige indruk en aan het einde van dat seizoen werd hij verkozen tot Trainer van het Jaar op de Pro League Awards. Hij bleef bij KVO maar maakte halverwege het volgende seizoen, in januari 2022, de overstap naar het Italiaanse Genoa.

Met de Italiaanse traditieclub, die op dat moment streed om het behoud, kon hij het resterende seizoen de degradatie naar de Serie B uiteindelijk niet afwenden. Blessin mocht evenwel aanblijven met als doel snel weer te promoveren, maar in december 2022 moest hij na een reeks tegenvallende resultaten vertrekken.

Sindsdien dook zijn naam regelmatig op als er een Belgische club op zoek was naar een nieuwe coach. Uiteindelijk is het Union dat de Duitser weer naar de Jupiler Pro League kan lokken. Blessin zal samen met de huidige technische staf de spelersgroep onder zijn hoede nemen vanaf woensdag, aldus Union.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni