Alle schietstanden Brusselse federale politie gesloten

In Etterbeek is de laatste van de drie schietstanden van de Brusselse federale politie gesloten. Daarmee komen de verplichte schietoefeningen van de inspecteurs in het gedrang.

Dat schrijft De Morgen.

De eerste schietstand in kazerne Géruzet is al een jaar dicht na een negatief inspectieverslag, en nu is ook de tweede gesloten. Daarnaast is er nog een schietstand in de kazerne De Witte de Haelen, maar ook daar werden er bij een controle veiligheidsproblemen vastgesteld.

Er is dus geen enkele stand beschikbaar voor de driemaandelijkse verplichte schietoefeningen. "Het probleem is telkens hetzelfde," zegt ACV-vakbondsafgevaardigde Rudie Harny. "Budget. Hoe kan er aan de normen voldaan worden als er niet eens geld genoeg is om wisselstukken te kopen voor zaken die kapot zijn in de schietclub?" Vakbond NSPV spreekt van een gebrek aan visie op het vlak van huisvesting en logistiek.

De spoorwegpolitie huurt ondertussen drie halve dagen per week een private schietclub af. "Dat kost pakken geld," zegt schietmonitor Steven Meert.
Volgens de federale politie zou de derde schietstand binnen een paar weken opnieuw geëvalueerd kunnen worden door de inspectie, en bij een positief advies terug opengaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?