1803 Voetgangerszone 2022-21 (C) Bart Dewaele

Allereerste Nationale Voetgangersbarometer wil noden voetgangers beter in kaart brengen

© Belga
23/04/2023

Voetgangersverenigingen Voetgangersbeweging (Vlaanderen), Tous-à-Pied (Wallonië) en Walk (Brussel) lanceren, in samenwerking met de FOD Mobiliteit en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), zondag de allereerste Nationale Voetgangersbarometer. De bedoeling is om op die manier zicht te krijgen op de behoeften van voetgangers en hun beoordeling van het lokale voetgangersbeleid.

De enquête peilt naar de gewoontes van Belgische voetgangers en hun algemene indruk over dagelijkse verplaatsingen te voet. Daarnaast komen ook de aspecten veiligheid, wandelcomfort en het belang dat steden en gemeenten hechten aan wandelen, aan bod. Tot slot zullen ook de specifieke infrastructuur en diensten voor voetgangers worden bevraagd.

"In ons dagelijks leven wandelen we allemaal elke dag, maar paradoxaal genoeg hebben we heel weinig gegevens over de noden van voetgangers", stelt federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). "Op basis van de verzamelde gegevens uit de enquête kunnen we ons beleid aanpassen, op de noden van voetgangers." De vragenlijst is tot 30 juni middernacht beschikbaar op https://voetgangersbarometer.be. De resultaten worden tegen oktober 2023 verwacht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni