| Régine is op 92-jarige leeftijd overleden

In Anderlecht geboren zangeres Régine is op 92-jarige leeftijd overleden

© Belga
01/05/2022

De Franse zangeres Régine is zondag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat zegt haar kleindochter Daphné Rotcajg aan het Franse nieuwsagentschap AFP. Régine werd in Anderlecht geboren en was bekend van nummers zoals 'La grande Zoa', 'Azzurro', 'Les p'tits papiers' en 'Patchouli Chinchilla'.

"Régine heeft ons vredig verlaten op 1 mei om 11 uur", zei Rotcajg. De zangeres overleed in de regio van de Franse hoofdstad Parijs.
De zangeres was bekend van nummers zoals "La grande Zoa", "Azzurro", "Les p'tits papiers" en "Patchouli Chinchilla". Ze was eigenaar van tot 22 discotheken over de hele wereld, die haar voornaam droegen, te beginnen met 'Chez Régine' nabij de Champs-Elysées in Parijs. Ze was ook te zien in een tiental films.
In de jaren 1960 zong ze in Carnegie Hall in New York, waardoor ze samen met Edith Piaf een van de weinige Françaises was die de VS hadden veroverd.
Régina Zylberberg zag op 26 december 1929 het levenslicht in het Belgische Anderlecht. Haar ouders waren Poolse joden. In 1941 in Aix-en-Provence kon ze ontkomen aan de deportatie dankzij niet-joodse Fransen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni