Lola Wajnblum, Esther Buabadi en Veronique Zang Bikoula van RSCA Women vieren de net gewonnen landstitel op 29 April 2023 op het veld van OH Leuven.

| Lola Wajnblum, Esther Buabadi en Veronique Zang Bikoula van RSCA Women vieren de net gewonnen landstitel op 29 April 2023 op het veld van OH Leuven.

Anderlecht kandidaat-gaststad WK voetbal voor vrouwen

JP
© BRUZZ
13/12/2023

Anderlecht, de Brusselse gemeente die dit jaar voor de tiende keer de landstitel leverde in het vrouwenvoetbal, is kandidaat-gaststad voor het WK vrouwenvoetbal in 2027.

Op initiatief van burgemeester Fabrice Cumps (PS) en Julien Milquet (Les Engagés), schepen van Sport, heeft de gemeente Anderlecht zich aangesloten bij de gezamenlijke kandidatuur van België, Nederland en Duitsland om het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in 2027 te organiseren.

Anderlecht behaalde belangrijke successen in het vrouwenvoetbal. In april van dit jaar was dat bijvoorbeeld de zesde opeenvolgende landstitel voor RSCA Women. Maar de belangrijkste reden om voor Anderlecht te kiezen, is de een combinatie van anciënniteit en traditie. "We zijn één van de oudste clubs, met veel ervaring," klinkt het op het kabinet van de burgemeester.

Net als bij het WK 2023, dat plaatsvond in Nieuw-Zeeland en Australië, zal de organisatie van het WK 2027 ook in handen van meerdere landen liggen. België dient haar kandidatuur in met Nederland en Duitsland. Anderlecht wil wedstrijden faliciteren en een belangrijke rol spelen in de organisatie van het Belgische luik.

Belangrijke troeven van de kandidatuur? Dat is, volgens betrokkenen, onder meer de kwaliteitsvolle, al bestaande infrastructuur. "De ambitie om de meest duurzame wereldbeker aller tijden te organiseren is een extra stimulans om de gezamenlijke Belgische, Nederlandse en Duitse kandidatuur te steunen," legt Cumps uit.

Milquet verwijst tot slot naar de verschillende inspanningen die de gemeente de afgelopen jaren heeft gedaan voor de vrouwensport. De mogelijkheid om het wereldkampioenschap voor vrouwen te organiseren, zou volgens hem "een eer en een beloning" zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, wk vrouwenvoetbal , vrouwenvoetbal, RSCA women

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni