Anderlecht trapt tweede fase Villo af

De gemeente Anderlecht krijgt er 28 Villo-stations bij. Het schepencollege heeft de overeenkomst met uitbater JC Decaux goedgekeurd. De stations komen er bovenop de vijf stations die nu al in Kuregem staan. De uitbreiding betekent meteen de eerste stap naar de uitvoering van de tweede fase van Villo.

De afgelopen dagen was er twijfel gerezen of het Anderlechtse schepencollege de uitbreiding wel zou goedkeuren. Burgemeester Van Goidsenhoven (MR) had op de conferentie van burgemeesters de vraag gekregen om het project voorlopig even in de koelkast te stoppen. De gemeenten wilden in verenigde slagorde naar de onderhandelingen met Villo-uitbater JC Decaux trekken. Er is immers onenigheid tussen de gemeenten en JC Decaux over de te betalen taksen op de reclamepanelen die bij een station horen.

Anderlecht legt die vraag nu naast zich neer. Na het schepencollege moet ook de gemeenteraad nog zijn fiat geven, maar dat is slechts een formaliteit. De 28 nieuwe Villo-stations moeten er staan tegen het eind van de lente van 2012.

Het gaat meteen over de eerste uitbreiding van Villo sinds de eerste frase van het fietsdeelsysteem werd afgerond. Als de tweede fase geheel wordt uitgevoerd betekent dat dat er 2.500 fietsen en 180 stations bijkomen in het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?