© BRUZZ | Feest in Anderlecht

Anderlecht verrast door honderden feestgangers van Carnaval Sauvage

ADD
© BRUZZ
21/06/2020

In de Dantestraat in Anderlecht zijn zaterdagnacht zo’n vijfhonderd mensen samengekomen voor een vreugdevuur en muziek. Het geïmproviseerde feest was de symbolische afsluiting van 'Carnaval sauvage', dat eerder plaatsvond in de Marollen.

Op een braakliggend terrein in Anderlecht, vlak bij het kanaal, verzamelden zo'n vijfhonderd feestvierders die oorspronkelijk in de Marollen het traditionele 'carnaval sauvage' hadden gevierd. Daarbij is het een ritueel geworden om na afloop van het carnaval de gebruikte kostuums op een groot vuur te verbranden. Dat staat symbool voor 'het verbranden van de bureaucratie'.

"De gemeentelijke diensten waren uiteraard niet op de hoogte," reageert burgemeester Fabrice Cumps (PS) bij de RTBF. "Het was geen makkelijke oefening, maar samen met de politiediensten hebben we besloten dat hardhandig optreden niet de beste optie was."

Volgens de woordvoerster van de politiezone Zuid heeft de politie gekozen voor dialoog in plaats van harde repressie. "De deelnemers waren begripvol en hebben zonder morren de locatie verlaten. De mensen hebben zonder probleem geluisterd. Er zijn geen arrestaties verricht en er zijn ook geen pv’s opgesteld."

Ook op het Heilig-Kruisplein vlak bij Flagey danste een menigte opnieuw de nacht weg, tot ze rond half twee door de lokale politie uit elkaar werd gedreven.

500 mensen vieren feest tot diep in de nacht rond vuur in Anderlecht - BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie