Anderlecht: 'Voor ons is Eurostadion-project over'

© BRUZZ
03/03/2017

Eersteklasseclub Anderlecht blijft de komende jaren in het Constant Vanden Stock-stadion spelen. Dat schrijft De Tijd vrijdag, na een gesprek met zakelijk directeur Jo Van Biesbroeck.

"Voor Anderlecht is dit project over", zegt Van Biesbroeck aan De Tijd. ‘We gaan de club niet voor dertig jaar onderbrengen in een stadion waar de partners niet met elkaar overeenkomen. Dat zou het slechtste scenario zijn dat je kunt inbeelden. Een plan-B ligt niet meteen voor het rapen. De kans is dus groot dat we de komende jaren zullen blijven waar we zitten.’

Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD), de grote politieke voortrekker van het Eurostadion-project, laat in een reactie weten dat Ghelamco en RSC Anderlecht een beginselakkoord hebben getekend, en dat beide partijen daardoor contractueel aan elkaar gebonden zijn. "Als ze niet tot een finaal akkoord komen, dan zal dit alleen maar leiden tot juridische disputen."

De liberale politicus vindt dat het Eurostadion nog altijd een reële optie is voor paarswit. "Zolang er een gemeenschappelijk belang is, geloof ik in een akkoord’, zegt hij. ‘Ghelamco heeft er geen voordeel bij om een stadion te bouwen zonder huurder, en Anderlecht is nog steeds op zoek naar een state of the art-voetbaltempel om in te spelen.’

Van Biesbroeck zelf nuanceert de juridische patstelling. ‘We hebben nooit ontkend dat er een beginselakkoord is. Alleen wordt daarin expliciet vermeld dat er maar een overeenkomst is als er een akkoord is over alle onderdelen. En vandaag is dat er niet.’

Philip Neyt, bestuurslid van Ghelamco zegt het niet te begrijpen. "Zomaar weglopen uit dit project is al te gemakkelijk. Er zijn engagementen genomen en er is een contract getekend. Er bestaat nog zoiets als rechtszekerheid. We zijn loyale partners en we verwachten dat ook van Anderlecht."

Bij Ghelamco wordt ontkend dat er een brief is ontvangen waarin formeel staat dat RSC Anderlecht de stekker uit het Eurostadion-project trekt.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Sport , Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni