Animatiefilmfestival Anima ziet kortfilms steeds langer worden

De 39ste editie van Anima, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, vindt van 21 februari tot 1 maart 2020 plaats in Flagey. De lijst van kortfilms die getoond zullen worden is rond en het valt het selectiecomité op dat kortfilms steeds langer worden.

Het selectiecomité bekeek meer dan 1.700 kortfilms om uiteindelijk tot een lijst van iets meer dan 120 films te komen die het publiek op Anima kan ontdekken. Een trend die zich sinds enkele jaren voortzet en ook nu werd opgemerkt, is dat kortfilms alsmaar langer worden. Ze duren nu geregeld 10 tot 15 minuten en soms zelfs langer. Daardoor kunnen scenario's grondiger uitgewerkt worden en is er meer ruimte voor originele en rijk gevarieerde visuele creatie.

Binnen de internationale competitie werden 67 films geselecteerd. Deze zijn onderverdeeld in vier categorieën: kortfilms, studentenfilms, kortfilms voor kinderen en documentaire kortfilms. De documentairefilms worden steeds talrijker en daardoor krijgen zij nu ook een eigen programma.

De drie nationale competities zijn onderverdeeld in de categorieën kortfilms, studentenfilms en kortfilms voor kinderen. Het selectiecomité benadrukt dat de Belgische studenten prachtig werk leverden en daarom ook hun eigen programma krijgen binnen de competitie.

Futuranima, de sectordagen voor professionals uit de animatiewereld, vindt plaats van 24 tot 29 februari. Enkele grote Belgische animatiestudio's komen er hun lopende en toekomstige projecten voorstellen en zullen er ook animatoren rekruteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?