Appartement onbewoonbaar na brand in Sint-Lambrechts-Woluwe

© Brusselse brandweer
| Een gedeelte van het huis is onbewoonbaar verklaard (archiefbeeld).

In Sint-Lambrechts-Woluwe heeft afgelopen nacht een brand gewoed in een flatgebouw aan de Stokkelsesteenweg. Daarbij raakten drie personen bevangen door de rook. Eén flat is door de brand onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Die brandweer werd omstreeks 03.15 uur verwittigd van de brand. Ter plekke bleek het vuur te woeden in een flat op de eerste verdieping van een drie verdiepingen tellend gebouw. Een patrouille van de lokale politiezone Montgomery (Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe/Etterbeek) was al ter plaatse en was begonnen met de evacuatie van de bewoners van de eerste verdieping.

De brandweer plaatste meteen een rookstopper, zodat de rook van de brand zich niet zou verspreiden naar de hogergelegen verdiepingen en de bewoners van die verdiepingen niet moesten geëvacueerd worden. Ze hielp ook de bewoonster van het getroffen appartement naar beneden. De 65-jarige vrouw had rook ingeademd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De twee politieagenten hadden ook rook ingeademd maar konden ter plaatse verzorgd worden.

Het vuur in de flat was uiteindelijk snel geblust maar de schade is wel aanzienlijk en de flat is dan ook minstens tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners van de andere flats op de eerste verdieping konden wel hun woningen vervoegen. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?