Appartementsblok ontruimd in Sint-Pieters-Leeuw na brand

© Patrick Dedoncker via Facebook

Zaterdagavond rond 23.30 uur is in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw een volledig appartementsblok ontruimd nadat er op de 10de verdieping brand was uitgebroken. Naar schatting 70 personen moesten hun woning verlaten. De bewoner van het appartement waar de brand uitbrak, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Zowel uit Vlaams-Brabant als Brussel kwamen brandweerkorpsen ter plaatse. Ze hadden de brand snel onder controle. Daarom was het volgens waarnemend burgemeester Luc Van Ruysevelt (CD&V) niet nodig om het rampenplan af te kondigen.

Het appartement waar de brand uitbrak, werd volledig vernield. Enkele andere delen van het bouwblok liepen waterschade op.

"De geëvacueerden werden eerst tijdelijk opgevangen in het aanpalende appartementsblok. Het OCMW kwam ter plaatse om een oplossing te zoeken voor zij die gedurende de nacht nergens terechtkonden. Een vijftal personen kon overnachten in een hotel in de buurt", aldus Van Ruysevelt.

Volgens Reinhart Beerens, woordvoerder van de lokale politie Zennevallei, kon de meerderheid van de bewoners in de loop van de nacht terugkeren naar hun appartement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?