ARAU over Cityski: ‘Milieuonvriendelijk en duur’

ARAU is niet te vinden over de skipiste die van 8 tot 25 december aan de Kunstberg wordt opgesteld. De stedenbouwkundige vereniging omschrijft die als ‘een milieuonvriendelijke en energie-opslorpende promostunt van een Franse reisorganisator, die voor de stadsbewoners enkel overlast met zich zal meebrengen.’

Het evenement Cityski vindt geen genade in de ogen van ARAU. De overlast voor de buurtbewoners en de schade voor het leefmilieu zijn haar een doorn in het oog.

Voor de 150 meter lange skipiste wordt de kunstmatige sneeuw geproduceerd door drie sneeuwkanonnen, goed voor 10 centimeter sneeuw per dag. Volgens ARAU is 1 kubieke meter water nodig voor twee kubieke meter sneeuw. De gemiddelde kostprijs voor de productie van sneeuw ligt volgens ARAU op 2 euro per kubieke meter sneeuw, hetzij 5.600 euro per hectare, berekend bij 70 cm sneeuw. De piste wordt 150 meter lang, 10 meter breed en zal een hoogteverschil van 20 meter beslaan. ARAU klaagt de water- en energieverspilling aan.

Overlast
Het lawaai van de luchtcompressoren is een bijkomende overlast voor de buurtbewoners. Die worden volgens ARAU zeer fel geplaagd door het toenemend aantal evenementen.

"Vroeger kregen de bewoners aan de Kunstberg wat respijt in de winter, maar zelfs dat is hen nu niet meer gegund." Volgens de stedenbouwkundige vereniging kiest het stadsbestuur van Brussel voor het imago van de stad als feeststad, maar niet voor de leefbaarheid van de buurten. En daar zijn de stadsbewoners de dupe van.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?