Arbeiders bezetten kraan wegens loonconflict met Brusselse aannemer

© Joachim Nijs
| De kraan in kwestie.

Vrijdag heeft een groep arbeiders een bouwkraan bezet in het Antwerpse Hove. Ze zeggen al maanden niet meer betaald te zijn door hun werkgever, een Brusselse aannemer.

Iets minder dan tien bouwvakkers, voornamelijk Italianen en Egyptenaren, hebben vrijdag een dertig meter hoge bouwkraan bezet in Hove, in de provincie Antwerpen. De arbeiders werken voor de firma Akaz Silikat, een Brusselse aannemer.

Volgens de arbeiders zijn ze al maanden niet meer betaald. De loonachterstand zou in sommige gevallen tot 6.000 euro zijn opgelopen, schrijft De Standaard.

Onder meer een gespecialiseerd team van de federale politie praatte vrijdag urenlang in op de verschanste arbeiders, maar die bleven de hele dag voet bij stuk houden. Uiteindelijk kwamen ze om iets voor middernacht toch naar beneden.

"De arbeidsauditeur zal nu hun conflict met hun baas onderzoeken", zegt Dirk Fonteyne van de lokale politie. "De arbeiders zelf zijn eens ze beneden waren met een busje weggevoerd van de werf, maar we hebben hen niet gearresteerd."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?