Architectenbureau Robbrecht en Daem ontwerpt nieuwe Steinerschool

© BRUZZ
04/05/2017

De Steinerschool in Anderlecht gaat een nieuwe school bouwen. Dat doen ze op hun huidige site aan de Sint-Janskruidlaan. De school koos voor het architectenbureau Robbrecht en Daem

De nieuwe school moet er komen omdat het aantal leerlingen stijgt, maar ook omdat het gebouw niet meer in opperbeste staat is. Het architectenbureau Robbrecht en Daem, dat ook het nieuwe gebouw van de VRT en de Biertempel in de Beurs ontwerpt, maakte al enkele maquettes en stelt dinsdag 9 mei de plannen voor.

“De architecten waren meteen gewonnen voor het idee om de nieuwe Steinerschool te ontwerpen,” zegt nieuwbouwcoördinator Ann Croekaert aan onze redactie. “De architecten staan achter het principe van de Steinerschool, dat kinderen niet alleen intellectueel wil doen ontwikkelen maar ook sociaal en kunstzinnig.”

In de nieuwe school zal er veel ruimte zijn voor groen zoals een wintertuin en een moestuin. Er wordt ook een speelbos aangelegd. Daarnaast is er plaats voor een toneelzaal, een leefkeuken en een atelier voor houtbewerking en beeldhouwen. De school wordt gebouwd in robuuste en natuurlijke materialen, waarbij veel rekening wordt gehouden met de akoestiek.

De bouw van de nieuwe school gebeurt in twee fases en zal zo’n 3,8 miljoen euro kosten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni