Architectuurcentrum CIVA krijgt nieuwe structuur

CIVA Elsene CIVA Elsene

Het Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap (CIVA) in Elsene moet tegen begin 2016 een nieuwe structuur krijgen. Dat antwoordde Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) woensdag op een vraag van Brussels parlementslid Michel Colson (FDF) in de commissie Territoriale Ontwikkeling.

De juridische invulling van de nieuwe structuur ligt op dit ogenblik nog niet helemaal vast, maar de denkpiste die vandaag onderzocht wordt, is die van een stichting van openbaar nut. Deze eengemaakte structuur zou zich toeleggen op de opdrachten die momenteel uitgevoerd worden door de verschillende geledingen van het CIVA.

"Het plan bestaat erin de structuur volledig te laten financieren door het gewest, zijn opdrachten vast te leggen via een beheersovereenkomst en er tevens Regeringscommissarissen deel van te laten uitmaken. Het project moet kunnen steunen op een juridisch stabiele en gezonde structuur. Wij maken daar momenteel volop werk van", zei de minister-president.

Het CIVA bestaat van oudsher uit vertegenwoordigers van zes andere privéverenigingen die voornamelijk activiteiten opzetten om de architectuur en het landschap in de kijker te plaatsen. Zij laten zowel de Brusselaars als een internationaal publiek kennis maken met het architecturale en landschappelijke erfgoed in de ruime betekenis van het woord.

De oprichting van de nieuwe structuur zal het dus niet enkel mogelijk maken de financiering van het CIVA te regelen, maar ook een rationalisering door te voeren en een wisselwerking tot stand te brengen tussen de opdrachten van het CIVA en die van de andere verenigingen waaruit het is samengesteld, besloot Vervoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?