Architectuurwedstrijd voor heraanleg Rogierplein

Pascal Smet (SP.A), minister van Openbare Werken, zegt dat hij waarschijnlijk een internationale architectuurwedstrijd zal uitschrijven voor de heraanleg van het Rogierplein. De burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Jean Demannez was het daar eerst niet mee eens. Maar nu zou er toch over onderhandeld worden.

Vijfenvijftig procent van het Rogierplein wordt beheerd door het Gewest, de overige vijfenveertig procent is van Sint-Joost-ten-Node. Pascal Smet wil een ambitieus plan voor dit cruciaal plein. Maar Jean Demannez vreesde dat de plannen van Smet te veel tijd in beslag zouden nemen. Bovendien had Demannez zelf al een plan klaar, voor een klassiek plein met bomen en bankjes.

Volgens minister Smet zal het hem nu toch lukken om voor heel het plein een architectuurwedstrijd uit te schrijven. De gemeente Sint-Joost zou dat nu toch zien zitten.

"We stellen de ondergrondse parking niet in vraag," zegt Pascal Smet geruststellend, "dat hebben we eigenlijk nooit gedaan. Ook de feestzaal wordt niet in vraag gesteld. En het daglicht binnenlaten in de metro is voor mij ook heel belangrijk." Maar de bovengrondse inrichting zal het Brussels Gewest dus wel voor haar rekening nemen.

Burgemeester Demannez wou dat nog niet helemaal bevestigen, maar hij zei wel dat hij donderdag nog rond de tafel zit met minister Smet. Er zou tegen volgende week een definitief akkoord zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?