Artsen Zonder Grenzen beklimt Johnson & Johnson voor goedkoper tuberculosemedicijn

© BRUZZ

De NGO Artsen Zonder Grenzen voert actie aan het Brusselse kantoor van Johnson & Johnson om de hoge prijs van bedaquiline, een essentieel geneesmiddel tegen tuberculose, aan te klagen en een prijsverlaging tot één dollar per dag per persoon te eisen.

Bedaquiline is het enige geneesmiddel dat echt werkt en wordt aanbevolen voor de behandeling van resistentere vormen van tuberculose. Johnson & Johnson heeft er een patent op en dus kunnen zij de prijs bepalen. Maar die prijs blijkt een barrière voor de vele patiënten, die bovendien vaak in armoede en in ontwikkelingslanden leven.

Het was meteen de start van de nternationale campagne "Drop the price", tegen alle vormen van te dure geneesmiddelen

Het initiële idee van de actie was om een klimmuur op te stellen met bovenop een symbolisch geplaatste onbereikbare en te dure pil, maar door een technisch probleem ging dat uiteindelijk niet door.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?