Aster Van de Velde van N-VA Koekelberg overleden

© N-VA Brussel
| N-VA-politicus Aster Van de Velde.

De lijsttrekker voor N-VA in Koekelberg is zondag overleden aan kanker, op 72-jarige leeftijd. ‘Een zware slag voor de N-VA-afdeling. Hij was een bijzonder gedreven politicus,' zegt vriend Karl Vanlouwe (N-VA).

Aster Van de Velde was de voorzitter van N-VA Koekelberg, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem, en tot vorig jaar ook secretaris van de N-VA in het Brusselse Gewest.

Hij zou normaal gezien opkomen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Koekelberg. Maar een agressieve kanker verhinderde dat. “In juli gaf hij echter al aan dat hij ontlast wilde worden van de taak,” zegt vriend en Vlaams parlementslid Karl Vanlouwe (N-VA).

Vurigste wens dat lijst toch zou opkomen’

Zondag overleed hij aan de gevolgen van zijn maandenlange ziekte. “Dit is een erg zware slag voor onze afdeling. Hij was een erg aangename man en een bijzonder gedreven politicus.”

“Het was zijn vurigste wens dat er toch nog een lijst zou opkomen in Koekelberg,” vertelt Vanlouwe. “We hebben daar dan een nieuwe lijsttrekker gevonden, waarover we binnenkort communiceren.”

Politicus na zijn pensioen

Van de Velde, vader en grootvader, had al een hele carrière als bankier achter de rug voor hij met politiek begon. Als licentiaat handelswetenschappen heeft hij bij verschillende banken gewerkt en ook enkele boeken geschreven over het financiewezen.

“Pas na zijn pensioen heeft hij zich in de politiek gegooid. Hij was ook bijzonder actief in het verenigingsleven, onder meer bij de Berchem Music Band en de Heemkundige Kring van Sint-Agatha-Berchem,” aldus Vanlouwe.

Een motiverende kracht

“Hij was heel gedreven, daar zat nog heel veel energie en dynamiek in. Maar hij is dan plots geveld door de ziekte. Hij was heel positief ingesteld, iemand die mensen kon blijven motiveren. Een groot verlies.”

Zaterdagmorgen nemen familie en vrienden afscheid van Aster Van de Velde, in besloten kring.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?