Realex toren geknipt

Atenor bouwt toren van 114 meter in Europese wijk

RVE
© BRUZZ
14/07/2016

Naast het project ‘The One’ bouwt Atenor binnenkort een tweede hoge toren in de Brusselse Europese wijk. Het Belgische vastgoedbedrijf kocht het volledige project en alle vergunningen zijn vandaag in orde. Het gaat over een kantoortoren van 114 meter hoog.

Het project werd een tijdje geleden al als ‘Realex’ gedoopt. De Realex-toren wordt een opvallend deel van de Brusselse skyline tussen de Wetstraat en de Lalaingstraat. Hij wordt ontworpen door architectenbureau Assar.

Er komt 42.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Atenor mikt op de EU als belangrijkste huurder, verklaart het in De Tijd, want het gebouw zou ideaal zijn als Europees congrescentrum. In 2017 beginnen de werken, de toren zou er staan tegen 2020.

De Realex-toren komt terecht vlak naast dat andere grote Atenor-project, The One. Dat wordt een Belgische primeur, waarbij twee torens – één met woningen en één met kantoren – tegen elkaar worden gebouwd. De ruimte tussen The One en Realex wordt volgens Atenor een kwaliteitsvolle openbare ruimte.

Met 114 meter komt de Realex-toren in de top-10 van hoogste gebouwen in Brussel. Atenor benadrukt zijn betrokkenheid bij de hoofdstad. “Met dit soort projecten willen we bijdragen aan een aantrekkelijk en performant Brussel op het gebied van mobiliteit en milieu,” klinkt het bij het bedrijf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni