Toeristen nemen een selfie bij het Atomium

| Toeristen nemen een selfie bij het Atomium.

Atomium trok deze zomer recordaantal bezoekers

© Belga
05/09/2023

In juli en augustus hebben een recordaantal van 190.000 mensen een bezoek gebracht aan het Atomium. Dat maakte het bestuur achter het gebouw dinsdag bekend. Sinds het begin van het jaar bezochten meer dan 580.000 mensen het monumentale gebouw, dat ontworpen werd voor de Brusselse wereldtentoonstelling in 1958.

Augustus was met meer dan 100.000 bezoekers een absolute recordmaand voor het Atomium. De afgelopen twee maanden waren goed voor een stijging van 20 procent ten opzichte van de al succesvolle zomer van 2022.

Internationale trekpleister

Het Atomium dankt zijn succes aan Europese bezoekers uit Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Mensen uit de Verenigde Staten, India en Latijns-Amerika weten het monument na de coronaperiode opnieuw te vinden. Ook het Belgische publiek, goed voor meer dan een derde van het aantal bezoekers, blijft de weg naar de negen aluminiumbollen vinden. De helft van de Belgische bezoekers komt uit Brussel.

"We zijn blij met het succes bij het publiek en het werk dat de teams hebben verzet sinds het begin van 2023", klinkt het bij Julie Almau Gonzalez, directrice van het Atomium. "Een aantal kleine veranderingen in de interne organisatie hebben geholpen om de kwaliteit van een bezoek tijdens de zomerperiode te verbeteren, zoals een aanspreekpunt buiten het gebouw om het publiek beter te informeren en een vlottere online ticketdienst."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni