Atomium weer open voor publiek: maximaal 150 bezoekers tegelijk

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 1 juni 2020
Updated: 01-06-2020 - 16:11

Het Atomium heeft maandag officieel de deuren heropend voor het publiek. Het Brusselse monument hoopt op veel bezoekers, om de verliezen door de verplichte coronasluiting goed te maken.

Prinses Astrid mocht het lintje doorknippen in aanwezigheid van haar man, aartshertog Lorenz. Ook premier Sophie Wilmès en Brussels burgemeester Philippe Close waren er, samen met schepen van Toerisme Delphine Houba en schepen Zoubida Jellab, voorzitster van de vzw Atomium. De eerste bezoekers mochten binnen vanaf 11.30 uur.

De premier zei dat het tijd was om weer op een veilige manier de draad op te nemen, mits inachtneming van de coronamaatregelen. Het Atomium is open van donderdag tot en met maandag, van 10 tot 18 uur. Er mogen maximaal 150 bezoekers binnen. De lift kan slechts door zes mensen tegelijk worden gebruikt in plaats van de gebruikelijke zestien.

Temperatuurmetingen

De temperatuur van de bezoekers wordt genomen bij de ingang. Hydroalcoholische gel is beschikbaar voor het publiek. Bezoekers worden uitgenodigd om een masker te dragen. Er is een parcours aangeduid met eenrichtingsverkeer dat moet worden gevolgd. Prinses Astrid kreeg bij aankomst een boeket bloemen en bij vertrek een reproductie van het Atomium.

De pers stelde haar vragen over de coronabesmetting van haar zoon, prins Joachim, maar daar wou de prinses niet op ingaan. Ze zei alleen dat hij het goed stelde en dat zij en haar echtgenoot negatief getest hebben op het virus. "Hij is een burger die zich heeft verontschuldigd voor een gedrag waar hij spijt van heeft. Hij zegt zelf dat hij alle gevolgen op zich zal nemen en dat is heel normaal", zei premier Wilmès.

Wilmes
© KVDP BRUZZ
| Premier Wilmes bij de heropening van het Atomium

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?