10 november 2021: met de Audi e-tron rolt de verlaat de 8 miljoenste auto de fabriek van Audi Brussels in Vorst. De eerste auto rolde er van de band in 1949.

| De fabriek van Audi Brussels in Vorst.

Audi Brussels heeft vorig jaar 7 procent meer auto's gebouwd

┬ę Belga
12/01/2024

De Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi heeft vorig jaar 53.555 elektrische wagens gebouwd. Dat zijn er 7 procent meer dan in 2022 zegt Peter D'hoore, de woordvoerder van de fabriek.

Audi Brussels bouwde vorig jaar wagens van het luxe SUV-model Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron. Er rolde ook een honderdtal exemplaren van de elektrische Q4 van de band.

De Q4, een middelgrote SUV, wordt in de Audi-fabriek in Zwickau gebouwd, in het oosten van Duitsland. Omdat verwacht werd dat de fabriek in Zwickau niet aan de vraag tegemoet zou kunnen komen, zou Vorst die productie ondersteunen. Maar voorlopig ziet het ernaar uit dat Zwickau wel alleen aan de vraag kan voldoen.

In de eerste helft van dit jaar start de Brusselse fabriek ook met de productie van de Q8 e-tron edition Dakar, een speciale editie van de grootste elektrische SUV van Audi, met onder meer een verhoogd koetswerk en verstevigde ophanging, geïnspireerd op een auto waarmee het Duitse merk deelneemt aan de Dakar-rally.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni