Audiogids en website promoten hedendaagse architectuur

Brussel wordt niet meteen in verband gebracht met hedendaagse architectuur. Enkele jonge architecten willen dat veranderen. Met de steun van het Brussels Gewest maakten ze een audiogids. Daarmee kan u op ontdekking in de buurt van het kanaal. Tegelijk zijn heel wat naoorlogse gebouwen opgelijst op een website.

De initiatiefnemers van de audiogids willen het brede publiek warm maken voor hedendaagse architectuur. Volgens hen hebben veel mensen geen boodschap aan vernieuwende projecten. "Maar hedendaagse architectuur is meer dan een stijloefening. Ze geeft vaak een vernieuwend antwoord aan nieuwe noden", klinkt het bij Archi Audio.

De audiogids plaatst de gebouwen in de context van de wijk, en schetst hun geschiedenis en hun bedoeling. De wandeling begint aan café de Walvis en voert langs de Erasmushogeschool bij het Bloemenhofplein en de voormalige brouwerij Hallemans.

Voorlopig zijn enkel projecten in de kanaalbuurten van de Vijfhoek en Molenbeek opgenomen, maar mogelijk komen er ook audiogidsen voor andere wijken. Het project kwam tot stand met steun van het Brussels Gewest. De audiogids is verkrijgbaar in het kantoor van VisitBrussels op de Grote Markt en online via archi-audio.be

Het Gewest steunde ook een ander project om de naoorlogse architectuur in de kijker te plaatsen. Op de website brusselsarchitecture.be zijn tal van bekende en minder bekende projecten opgelijst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?