Auto rijdt metrostation Zwarte Vijvers binnen

De voorbije nacht zijn twee mannen met een auto het metrostation Zwarte Vijvers binnengereden. Ze reden de centrale trap tussen de twee roltrappen af, een trap die nauwelijks breder is dan de wagen zelf.

"Vannacht is er omstreeks 3 uur een wagen aan de straatkrant over de trap en door het rolluik van het metrostation gereden. In de lokettenzaal heeft hij een klein rodeotoertje gemaakt om vervolgens de vaste trap richting perron te nemen. Daar is hij uiteindelijk vast blijven steken," zegt Ann Van Hamme van de vervoersmaatschappij MIVB.

De twee daders sloegen vervolgens te voet op de vlucht. Enkele metropassagiers konden hen vaag beschrijven en de camera's in het metrostation registreerden de feiten. De auto van de daders had valse nummerplaten.

Vanmorgen ging het metrostation gewoon open. Het metroverkeer verloopt dan ook normaal. Vannacht rond één uur zul de wagen worden weggesleept langs de sporen. De MIVB zal ook klacht indienen tegen de daders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?