Autobestuurder rijdt door versperring Kunst-Wettunnel: drie arbeiders gewond

ce24c908-ongevalkunstwettunnel.jpg
© Dimitri Strobbe via X
© Dimitri Strobbe via X
Updated: 02-10-2023 - 11:35

Een autobestuurder is afgelopen nacht rond 1 uur door de versperring van de Kunst-Wettunnel gereden die gesloten was voor werkzaamheden. Daarbij werd een hoogwerker geraakt en raakten drie arbeiders gewond.

Dat schrijft Dimitri Strobbe, directeur van de onderhoudsdienst van Brussel Mobiliteit op X (het voormalige Twitter) en bevestigt woordvoerder Inge Paemen. Over de aard van de verwondingen of de omstandigheden van het ongeval wil Paemen niet uitweiden.

De politie van zone Brussel Hoofdstad – Elsene laat weten dat het voertuig in kwestie een bestelwagen was met vier personen in. Alle inzittenden zijn lichtgewond en zij werden net als de arbeiders naar het ziekenhuis afgevoerd. Van de arbeiders is één iemand zwaargewond, maar buiten levensgevaar.

Volgens Strobbe zouden de inzittenden van het voertuig onder invloed van drugs zijn geweest. De politie wil dit niet bevestigen. "Het parket van Brussel volgt de zaak verder op", klinkt het. Deze Kunst-Wettunnel ging maandagochtend om 6 uur open voor het verkeer.

"Een alcohol- en drugstest hebben aangetoond dat de bestuurder van het voertuig onder invloed was van alcohol en cannabis," bevestigt het parket op maandagavond. "De bestuurder van het voertuig werd opgepakt en na verhoor opnieuw vrijgelaten. Hij zal in de komende maanden gedagvaard worden voor de politierechtbank om zich te verantwoorden."

4f042416-onegvalkunstwettunnel2.jpg
© Dimitri Strobbe via X
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?