Babylijkje gevonden aan Josaphatpark

© magnusfranklin
| Het is nog niet geweten of het om een jongen of een meisje gaat.
Updated: 22-05-2018 - 11:50

Een wandelaar trof maandag omstreeks 17 uur het levenloze lichaam aan van een pasgeboren baby in een struik van het Josaphatpark. Dinsdagochtend vindt een autopsie plaats. Een gerechtelijk onderzoek zal moeten uitklaren wat er precies gebeurd is.

Een vrouw die langskwam vond het lichaampje maandagavond rond 17 uur, meldt de RTBF en bevestigt de politie aan onze redactie.

De wetsdokter, het labo en de politie kwamen ter plaatse. Het parket is een gerechtelijk onderzoek gestart voor doodslag door onbekenden en voert ook een buurtonderzoek.

Over de identiteit van het kind of zijn ouders heerst nog onduidelijkheid. Het is ook nog niet geweten of de baby levend geboren is. Een autopsie die dinsdag wordt uitgevoerd moet meer duidelijkheid brengen. Het Brussels parket houdt alle onderzoekspistes open.

Opvallend detail: er is omgewoelde aarde gevonden op de plek waar het babylijkje werd teruggevonden. Mogelijk was het kind begraven, maar dat kan nog niet met zekerheid worden gesteld.

Naast de autopsie lopen nog andere onderzoeksdaden. Alle getuigen worden verhoord en de politie is bezig met een buurt- en cameraonderzoek. De ouders van het kind hebben zich nog niet gemeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?