Lange Jojo tijdens een televisieshow in 2014

| Lange Jojo tijdens een televisieshow in 2014.

Het Bal National en het Resto National zijn na twee jaar afwezigheid terug om de nationale feestdag gepast te vieren op het Vossenplein in de Marollen in Brussel. Traditioneel zorgt het Bal National op woensdag 20 juli voor een groot feest, maar dit jaar worden ook drie overleden persoonlijkheden herdacht tijdens de concerten. Op donderdag 21 juli is het tijd om te genieten van een pot mosselen tijdens het Resto National.

"We gaan drie personen eren. Oud-burgemeester Freddy Thielemans, natuurlijk Lange Jojo, die één jaar op twee naar het Bal National kwam, en dan is er nog de 100ste verjaardag van Toots Thielemans. Een driedubbele herdenking", vertelt Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

Live bij BRUZZ | Volg Bal National op het Vossenplein live bij BRUZZ.

Woensdag vanaf 20 uur.

Het Bal National nodigt 15.000 feestvierders uit om de dansbenen los te gooien. Aan de vooravond van de nationale feestdag brengt Marijn De Valck als Boma & De Slagerparade de beste Vlaamse hits, gevolgd door de beste Franstalige hits, gezongen door Alec Mansion & Thom Dewatt. Een groot eerbetoon volgt nadien met de Lange Jojo Special, en dj Crazy Sir-G is de afsluiter.

Op 21 juli begint de dag op het Vossenplein met de rommelmarkt Brol National van 8 tot 12 uur en vanaf 17 uur worden de magen gevuld tijdens het Resto National, dat zijn 10de verjaardag viert. Dit jaar kan een pot mosselen op voorhand al gereserveerd kan worden voor 26 euro. Wie ter plaatse mosselen met friet bestelt, zal er 29 euro voor betalen. Naar goede gewoonte zijn er ook 250 maaltijden voor kansarmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, lange jojo, nationale feestdag, Bal National

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni