Bareel Sint-Gillis heel de zomer afgesloten

Tot eind augustus zal het kruispunt Bareel in Sint-Gillis door werkzaamheden afgesloten zijn voor alle autoverkeer. De tramsporen worden vervangen en het plein wordt opnieuw geplaveid. Enkele handelaars waren niet op de hoogte en zijn niet te spreken over de inrichting van de werf.

Wie met de auto rijdt, kan het centrum van Sint-Gillis maar beter mijden deze zomer. Sinds vanmorgen is het plein volledig afgesloten. Ook voor de voetgangers is het even wennen aan de nieuwe situatie. Mensen zoeken hun weg tussen de afrastering om niet te moeten omlopen. Heel wat mensen moeten een eind omlopen.

De bareel is een belangrijk knooppunt en dus kiest de MIVB voor de zomerperiode om de tramsporen te vernieuwen. Die moeten op deze plaats om de zeven tot acht jaar vervangen worden, legt An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB, uit: "Dat is nodig omdat zeker hier aan de Bareel, waar er een helling is en waar de trams hele korte draaibewegingen moeten maken, de tramrails danig afslijten."

Dit weekend zal er extra hinder zijn voor de omwonenden omdat er 's nachts wordt doorgewerkt. Enkel dan zal er ook hinder zijn voor het tramverkeer, zegt An van Hamme: "Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli is er een kleine onderbreking voor tramlijnen 81 en 97. Alleen de bus zal gedurende de hele periode van de werkzaamheden plaatselijk worden omgeleid."

De handelaars begrijpen dat de werken nodig zijn, maar klagen over een slechte communicatie:

"Hadden we dit geweten, dan hadden we onze vakantie nu in plaats van in juni genomen," zegt de uitbaatster van de plaatselijke bloemenwinkel. "Dan hadden we nu de zaak gesloten, gezien het nu voor zowel de klanten als voor ons quasi onmogelijk is om tot aan de winkel te geraken. Bloemen die geleverd worden de winkel binnen krijgen is verre van evident."

De werkzaamheden aan de Bareel duren nog tot en met 31 augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?