Basisschool Radar moet dicht

Basisschool Radar, de onafhankelijke Freinetschool die vorig schooljaar openging, is haar erkenning kwijt en moet deze week sluiten. Voor de leerlingen is plaats gemaakt in twee scholen in de buurt.

Afgelopen vrijdag besliste de Vlaamse regering om de erkenning van de school in te trekken. De Radar had eerder dit jaar een negatieve doorlichting gekregen van de onderwijsinspectie. Die doorlichting kwam er op last van Vlaams onderwijsminister Pascal Smet (SP.A) na herhaalde klachten van ouders over de kwaliteit van het onderwijs, de veiligheid en de hygiëne op het schooltje. Ook een aantal van de vele leerkrachten die in die korte tijd op de school passeerden, waren niet te spreken over het beleid.

De school moet nu dicht. Het kabinet-Smet heeft intussen extra middelen gegeven aan twee scholen in de buurt om de kinderen na de paasvakantie op te vangen: Sint-Pieters en Freinetschool Telescoop van het gemeenschapsonderwijs. “Wij plaatsen een verdieping op onze containerschool,” zegt directeur Jacky Goris van Scholengroep Brussel. “Er moet niet alleen plaats zijn voor de huidige leerlingen van Radar maar ook voor de kinderen die ingeschreven zijn voor september.”

De ouders worden woensdag door LOP-Brussel ingelicht over de gevolgen van de sluiting. Voor de directrice, die een vaste aanstelling heeft, moet binnen het vrije net een andere job worden gezocht.

De Radar zat eerst in de Tivolistraat en sinds dit schooljaar in de Prudent Bolsstraat. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?