Beci: 'Ambitieus investeringsplan Iris 2, aub'

Het Brusselse mobiliteitsplan Iris 2 krijgt de steun van werkgeversorganisatie Beci, op voorwaarde dat de regering ambitieus genoeg investeert in mobiliteit in Brussel. Het mobiliteitsplan mag voor Beci geen invloed hebben op de economische slagkracht van het gewest.

Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen!) was te gast op de raad van bestuur van Beci en kreeg daar de vraag om boter bij de vis. De werkgevers laten weten dat ze de doelstelling van Iris 2 om de verkeersdruk met een vijfde te doen dalen tegen 2018, wel zien zitten, maar dat er een beter veiligheidsbeleid nodig is om fietsers en voetgangers op hun gemak te stellen. Volgens de leden van Beci knelt daar het schoentje voor hun fietsende en stappende werknemers.

Beci vraagt ook dat er voldoende geld op tafel komt om Iris 2 toe te passen. "Er is een budget nodig dat groot genoeg is voor de integrale toepassing van het plan. Dat moet aan het Gewest toegekend worden," zegt de vereniging in een mededeling.

"De financieringszorgen mogen ook geen aanleiding zijn voor nog meer verkeersellende doordat restrictieve maatregelen, zoals aangepaste wegeninfrastructuur en parkeerbeleid, eerder van kracht worden dan de uitbreiding en modernisering van het openbaar vervoer."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?