Bedreigde treinbegeleider sluit zich op in wagon

Net voor het station van Jette heeft dinsdagnamiddag een trein een half uur stilgestaan omdat de treinbegeleider zichzelf in een wagon had opgesloten. De man voelde zich bedreigd door drie jongeren op de trein.

Omstreeks 15 uur werd de treinbegeleider op de trein van Denderleeuw naar Brussel om een nog onbekende reden door drie jongeren uitgescholden. Uit paniek sloot hij de man zich op in een stallingsruimte voor fietsen. Van daaruit vroeg hij de treinbestuurder net voor het station te stoppen, zodat het trio zeker niet kon ontsnappen. De spoorwegpolitie kwam ter plaatse en nam het drietal mee voor ondervraging. De treinbegeleider werd in Brussel-Zuid door een collega afgelost.

Voor de NMBS is dit het zoveelste geval van agressie tegenover treinpersoneel. Het feit dat het niet om fysiek, maar om verbaal geweld ging, betekent niet dat er niet zwaar aan getild wordt, aldus de spoorwegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?