Belgian Pride uitgesteld naar augustus

© Karen Vandenberghe-BRUZZ
| "Het Belgian Pride Festival brengt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers samen in Brussel. Dit kan en mag enkel in veilige en gezonde omstandigheden doorgaan."

De Belgain Pride, die normaal zou plaatsvinden in mei, is uitgesteld naar augustus. Dat maakt de organisatie The Belgian Pride vzw bekend. "Het Belgian Pride Festival brengt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers samen in Brussel. Dit kan en mag enkel in veilige en gezonde omstandigheden doorgaan."

Het Belgian Pride Festival, dat normaal gezien zou plaatsvinden in mei, wordt uitgesteld vanwege het coronavirus. "In België beleven we momenteel een situatie die we sinds lang niet hebben meegemaakt en waarvan we hopen ze nooit meer te moeten meemaken," klinkt het.

Het festival brengt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers samen in Brussel. De kans dat het verantwoord zou zijn om dat de huidige omstandigheden te laten doorgaan, is klein. Wel is de de organisatie met de stad Brussel een nieuwe datum overeengekomen: 29 augustus. Al blijft de vzw de situatie natuurlijk op de voet volgen om te zien of de nieuwe datum haalbaar is.

De Belgian Pride Festival vzw bestaat uit drie LGBTI+ koepelorganisaties: het Waalse Arc-en-Ciel, het Vlaamse çavaria en RainbowHouse Brussels. Aan de Belgian Pride Parade nemen meer dan 80 groepen en organisaties deel. Alle deelnemers, partners en vrijwilligers zullen door de organisatie in de komende dagen verwittigd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?