Beliris kapt bomen te veel in Jette

© tvbrussel
Aan de Dupréstraat in Jette, achter het station, is Beliris momenteel bezig met de aanleg van een parking die kadert in de aanleg van het GEN. Daarvoor moeten enkele bomen sneuvelen, maar volgens bewoners heeft Beliris er al meer gekapt dan toegelaten.

In de stedenbouwkundige vergunning staat dat er zeven bomen mogen gekapt worden, twee dode en vijf zieke exemplaren. Maar ondertussen zijn er al elf bomen gekapt. Het probleem ligt volgens gemeenteraadslid Annemie Maes (Groen!) vooral in wat onder boom verstaan wordt.

"Beliris verschuilt zich achter de wetgeving," zegt ze. "Zij zeggen dat ze alleen maar een kapvergunning nodig hebben voor hoogstammen. Maar er is discussie over de exacte definitie van zo'n hoogstam."

Volgens Maes kan op dit moment ook niet gekapt worden. "Het is namelijk nestseizoen," zegt ze. Maes gaat nu aan Beliris vragen om het groen maximaal te compenseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?