Beste cocktails van België drink je in Brussel

© La Capitale

Julien Duvivier, barman in het Brusselse 'Hotel Pullman Brussels Centre Midi' is de beste barman van het land. Hij sleepte die titel in de wacht met zijn cocktail 'South Custer'. Ook de andere laureaten serveren hun cocktails in Brussel.

In de Distillerie de Biercée in Thuin heeft de 57e editie van het Belgisch kampioenschap voor de beste barman van het land plaatsgevonden. Tijdens de wedstrijd kregen de 28 beste barmannen van het land zeven minuten de tijd om vier cocktails te bereiden voor een jury. Het kampioenschap, georganiseerd door de Union of Belgium's Bartenders vond voor het eerst plaats in een distilleerderij.  

De winnaar Julien Duvivier, die barman is in het 'Hotel Pullman Brussels Centre Midi', mag ons land gaan vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Tallinn in Estland. Samen met hem gaat ook Yannick Duyk naar het wereldkampioenschap. Duyck, die barman is in de Open Bar Sablon, vergezelt Duvivier dankzij zijn titel van beste nieuwkomer.  

Ook de rest van de top drie wordt bezet door barmannen uit Brussel. Michel Van Hecke, barman in het 'Thon Hotel', behaalde de tweede plaats en de bronzen medaille ging naar Fabian Van Roy die werkt in 'The Hotel'. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?