Bestelwagen katapulteert vrouw de lucht in aan Naamsepoort

© Persinfo

Aan de rotonde bij Naamsepoort is donderdagvoormiddag rond 10.30 een lichtgewonde gevallen bij een opzienbarend verkeersongeval. Een bestelwagen botste op de rotonde tegen een ander voertuig en werd daarbij richting het voetpad geslingerd. Daar raakte het een vrouw die voor het zebrapad stond te wachten. Zij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, dat ze al snel weer mocht verlaten.

“Het was een vrij spectaculair incident,” zegt Olivier Slosse, woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. “Maar gelukkig zijn alle betrokkenen er met de schrik vanaf gekomen. Ze hebben veel geluk gehad.”

De bestelwagen knalde tegen een ander voertuig, dat bruusk van rijvak wilde veranderen op de rotonde. Het Mercedes-busje werd naar het voetpad geslingerd en raakte de vrouw, die de lucht in werd gekatapulteerd. Ze werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht een paar uur later alweer naar huis.

Verder is er enkel materiële schade. Verschillende verlichtingspalen en een verkeerslicht moeten hersteld of vervangen worden. Bij de twee chauffeurs was er geen sprake van overdreven snelheid of dronkenschap. “Maar ze waren allebei wel behoorlijk onder de indruk,” besluit Slosse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Twee personen uit kanaal gered aan Budabrug

samenleving 1518452089

Nieuws uit Brussel in je mailbox?