Bestelwagen sleept metalen boog mee die zware voertuigen moet tegenhouden

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 8 april 2021

Over de historische Albertbrug richting Neder-over-Heembeek mogen geen zware voertuigen rijden. Daarom staat er een metalen boog om de hoogte van de auto's op te meten en zo zware voertuigen te filteren. De chauffeur die daar vrijdagochtend tegenaan reed, had dat niet goed ingeschat.

"De bestuurder van de bestelwagen had niet de gewoonte om met dit type voertuig te rijden,” zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Hij was blijkbaar uit het oog verloren dat er een hydraulisch werkplatform op het dak stond en heeft zich zo vastgereden onder de metalen overspanning.”

De brandweer werd omstreeks 10.15 opgeroepen om de stabiliteit te controleren en het voertuig uit de metalen constructie te bevrijden. Het verkeer was gedurende de interventie afgesloten voor het verkeer. De politie had een wegomlegging ingesteld voor het personeel van het vormingsstation van Schaarbeek.

De arcade werd ontmanteld door de brandweer en in stukken gezaagd. De arcade aan de andere kant van de brug was eerder al gesneuveld in een gelijkaardig incident.

whatsapp_image_2022-04-08_at_3.00.11_pm.jpeg
© brandweer Brussel
| De chauffeur had geen rekening gehouden met de constructie op het dak van het voertuig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?