Bestuurder maakt dolle rit door tramtunnel

© Bastien Nguyen (Twitter)

Het tramverkeer op lijnen 3, 4 en 51 is maandagavond onderbroken vanwege een Range Rover die in de tramtunnel is terecht gekomen en enkele kilometers door is gereden, tot in het Zuidstation, verneemt onze redactie. "Iets als dit hebben we nog nooit meegemaakt", klinkt het bij de MIVB.

De bestuurder is de premetrotunnel ingereden aan halte Albert, en is daarna doorgereden tot aan het Zuidstation. Dat betekent dat hij onderweg de haltes Horta, Sint-Gillisvoorplein en Hallepoort is gepasseerd.

Aan het Zuidstation kwam de auto vast te zitten, maar de man weigerde om uit te stappen. Zowel veiligheidsdiensten van de MIVB als de politie kwamen ter plaatse. Wat de bestuurder precies bezielde, is niet duidelijk.

Het is niet de eerste keer dat een auto een tramtunnel inrijdt. Onder meer aan Meiser gebeurde dat al enkele keren: “Maar dit is toch nog iets helemaal anders, omdat de auto zo ver is kunnen doorrijden. Iets als dit hebben we nog nooit meegemaakt”, vertelt Guy Sablon van de MIVB aan brusselnieuws.be.

“Met een gewone auto kan je dat ook niet doen, je komt snel vast te zitten op de sporen. Deze man reed met een zwaarder model, een Range Rover, en daarmee is hij wellicht verder kunnen doorrijden. Maar het is onmogelijk dat de chauffeur niet doorhad dat hij daar niet thuishoorde”, aldus Sablon.

Pendelbussen
Het tramverkeer is onderbroken tussen Berkendaal en Lemonnier. Er zijn pendelbussen ingelegd. Dat zal wellicht nog even duren, vreest Sablon: “Die auto moet weggesleept worden, en dat kan heel wat tijd in beslag nemen.” Bovendien moet gecontroleerd worden of de auto geen schade heeft toegebracht aan de sporen.

“We mogen nog van geluk spreken dat de auto onderweg geen tram is tegengekomen. Er is dus gelukkig niemand gewond geraakt”, besluit Sablon.

© Fireboy

© Fireboy

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?