Bestuurders MIVB hervatten werk

Het tramverkeer in Brussel, dat deze ochtend verstoord werd door een spontane staking, rijdt weer normaal. Bestuurders uit de depots Schaarbeek en Elsene legden het werk neer na een aanval op een collega dinsdag.

Op zeven lijnen reden vanmorgen weinig of geen trams. Het ging om lijnen 3, 4, 23, 24, 25, 92 en 94. Bestuurders uit Haren hervatte als eerste weer het werk.

De staking was een reactie op de aanval van een trambestuurder op lijn 92 dinsdagmiddag aan het Stefaniaplein. "De bestuurder kreeg eerst bier over zich heen," zegt Chris Ecker van de liberale vakbond. "Toen hij uit zijn bestuurscabine kwam, werd hij door drie reizigers hardhandig aangepakt." Het slachtoffer liep een kaakbreuk op en verblijft momenteel in het ziekenhuis waar hij geopereerd wordt.

De MIVB-directie beloofde na de vergadering met de vakbonden dat er meer veiligheidsmaatregelen op de tram zullen komen. Mogelijk reizen er ook agenten in burger mee op de lijnen 92 en 94. De extra veiligheidsmaatregelen gelden zeker al voor de komende twee weken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?