Betoging aan Centraal Station tegen Turkse aanvallen op Koerden

Een tweehonderdtal mensen hebben zaterdagmiddag gemanifesteerd aan het Centraal Station om de luchtaanvallen aan te klagen die Turkije sinds 24 juli uitvoert op Koerdische posities in het noorden van Irak en op Iraaks Koerdistan. Ze riepen de internationale gemeenschap en de Europese Unie op de druk op het land om een einde te maken aan de bombardementen op te voeren.

"Turkije manipuleert de internationale publieke opinie en de coalitie tegen IS om duidelijk en opzettelijk oorlog te voeren tegen de Koerden. Sinds de Turkse staat besloten heeft de rangen van de coalitie te vervoegen, is er geen enkele aanval geweest op IS. De bombardementen op Koerdistan in Irak en de zones met burgers daarentegen bleven doorgaan", zegt Orhan Kilic, woordvoerder van Koerdische organisatie die opriep tot de betoging.

"Sinds 2013 was er een wapenstilstand tussen de PKK en Turkije. Beide partijen respecteerden die. Sinds 24 juli echter is het Turkse geweld tegen de Koerden opnieuw begonnen. Die laatste zijn erg gefrustreerd, omdat ze het land vertrouwden. Ze willen dat er zo snel mogelijk politieke onderhandelingen komen", voegt hij daar aan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?