Betoging evenementensector verplaatst naar zondag 6 september

.

De Brusselse betoging van verschillende actievoerders uit de evenementen-, cultuur- en kunstsector wordt verplaatst naar zondag 6 september van 15 tot 17 uur op de Kunstberg, en zal dus niet zaterdag 5 september plaatsvinden op het Poelaertplein. De actievoerders eisen vooral meer steun van de overheid.

De betoging op 5 september op het Poelaertplein was in overleg met de Stad Brussel en de politie georganiseerd, maar wordt nu verplaatst zodat het grote aantal verwachte deelnemers kan betogen met respect voor de coronamaatregelen. De demonstranten zullen worden verdeeld in groepen van 400 en moeten verplicht een masker dragen. Vooral spelers uit de Brusselse of Franstalige evenementensector hebben de oproep onderschreven, waaronder Bozar, Fuse, de festivals Dour en Les Ardentes en talrijke andere clubs en bars.

De betoging is een "noodkreet" en een oproep tot steun van de overheden en de Nationale Veiligheidsraad. "Alle artistieke voorstellingen in heel Europa zijn geannuleerd, festivals, conferenties en tentoonstellingen zijn uitgesteld, bioscopen, nachtclubs, theaters en musea zijn gesloten, film- en tv-producties zijn opgeschort.

Wat de kunstenaars betreft, is het voor hen momenteel onmogelijk om te werken en dus de kost te verdienen", klinkt het op de Facebookpagina van het evenement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?