De Brusselse brandweer
© Belgaimage | De Brusselse brandweer

Bewoner sterft bij kamerbrandje in rusthuis in Sint-Pieters-Woluwe

© Belga
30/12/2022

Bij een beginnende brand in een kamer in een rusthuis in Sint-Pieters-Woluwe, is in de nacht van donderdag op vrijdag een bewoner om het leven gekomen. Dat meldt de communicatiedienst van de burgemeester van de Brusselse gemeente, Benoît Cerexhe (Les Engagés).

"De gemeentelijke autoriteiten werden vrijdag om 00.55 uur op de hoogte gebracht van een brand in een kamer op de derde verdieping van de residentie Parmentier, een rusthuis in Sint-Pieters-Woluwe", aldus de verklaring.

De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse en hadden de vlammen snel onder controle, maar dat kon niet verhinderen dat de bewoner van de kamer bij het incident overleed.

"De matras vatte vuur," aldus Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "De oorzaak is evenwel nog niet gekend. Er komt een expert ter plaatse."

De brand bleef beperkt tot één kamer. De andere bewoners die als gevolg van de feiten werden geëvacueerd, zijn inmiddels naar hun kamers kunnen terugkeren. Burgemeester Benoît Cerexhe (Les Engagés) begaf zich ter plaatse.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie