Brandweer van Brussel: noodnummer 112
© PhotoNews | Brandweer van Brussel (archiefbeeld)

Bewoonster naar ziekenhuis na brand in Elsene, twee huisdieren overlijden

© Belga
16/10/2022

In de Brusselse gemeente Elsene heeft zaterdagavond een brand gewoed in een appartementsgebouw aan de Vleurgatsesteenweg. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Eén persoon moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Ook lieten twee huisdieren het leven. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak zaterdag kort na 19 uur uit op de tweede verdieping van het drie verdiepingen tellende gebouw. Bij aankomst van de brandweer bleek het vuur te woeden in de keuken van de flat. Alle bewoners hadden het pand veilig verlaten maar de bewoonster van de tweede verdieping en de bewoner van de derde verdieping hadden rook ingeademd. De bewoonster van de flat op de tweede verdieping werd naar ziekenhuis gebracht. Het andere slachtoffer ter plaatse werd verzorgd.

De brand was snel geblust maar bij de verkenning door het gebouw trof de brandweer nog twee huisdieren aan. Er werd nog geprobeerd die te reanimeren, maar beide dieren overleden.

"De flat op de tweede verdieping is onbewoonbaar", zegt brandweer-woordvoerder Walter Derieuw. "De bewoners van de andere appartementen konden naar hun woonst terugkeren nadat onze mensen daar geventileerd hadden en gecontroleerd hadden op de aanwezigheid van CO. De oorzaak van de brand is accidenteel, maar moet nog nader bepaald worden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie