Biddend schoonmaakpersoneel gespot op treinperron

© Michael Day

Een treinconducteur van de NMBS filmde maandagnacht een tiental biddende personeelsleden op een treinperron in Vorst. De NMBS voert een onderzoek.

La Capitale publiceerde de beelden op zijn website.

De feiten gebeurden in de nacht van maandag op dinsdag, aan een onderhoudsplaats in Vorst waar de treinen gekuist worden, niet ver van het Zuidstation. De treinconducteur filmde de biddende werknemers terwijl hij zijn treinstel klaarmaakte voor de werkdag.

Het bidden duurde een tiental minuten. De bede werd geleid door een extern persoon. “Ik stel me vragen bij de beveiliging wanneer iemand zonder toelating zich zomaar op een depot kan begeven waar treinen bewaard en schoongemaakt worden”, aldus de conducteur in La Capitale.

De NMBS bevestigt de feiten aan onze redactie. “Wij hebben de beelden ook gezien. Er is een intern onderzoek geopend”, aldus de persdienst van de NMBS. “Zoiets is niet toegelaten, zeker niet tijdens de werkuren. Het ging om personeelsleden van een extern bedrijf. Wij hebben dat bedrijf gecontacteerd voor meer informatie”, klinkt het bij de NMBS.

Beelden: La Capitale

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?