Bijna 1 op 10 Brusselaars gebruikt elektrische fiets

© selftrading

Bijna 1 op 10 fietsers in Brussel rijdt met een elektrische fiets voor woon/werkverplaatsingen. Daarnaast maken vooral vrouwen gebruik van de elektrische fiets. Dat blijkt uit cijfers van het Brusselse fietsobservatorium

Voor de eerste keer zijn er officiële cijfers over het aantal elektrische fietsen in de hoofdstad. Uit cijfers van het Fietsobservatorium blijkt dat zo’n 8, procent van de fietsers voor woon/werkverplaatsingen gebruik maakt van de elektrische fiets.

"We controleerden zo'n 1134 fietsen op twee plaatsen in Brussel, Mérode en Van Praet. 96 van de gecontroleerde fietsers maakte gebruik van een elektrische fiets, dat is ongeveer 8,5%", vertelt Emilie Humbert van het fietsobservatorium aan BRUZZ.

Vooral vrouwen maken gebruik van de elektrische fiets voor woon-werkverplaatsingen, op 100 vrouwen nemen er zo’n 12 de elektrische fiets. Bij mannen is dat een kleine 7 procent.

Daarnaast ging het fietsobservatorium ook na hoeveel fietsers er in hun vrije tijd gebruik maken van een elektrische fiets. Slechts 5,1 procent van de Brusselaars gebruikt een elektrische fiets in zijn vrije tijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?