Bijna 1,2 miljoen euro vrijgemaakt voor begeleiding slachtoffers doorheen proces

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De spontane herdenking van de aanslagen, aan de Beurs.

Er wordt bijna 1,2 miljoen euro vrijgemaakt om de slachtoffers van de aanslagen in Brussel beter te ondersteunen. Dat zegt minister van Justitie van de Franse gemeenschap, Valérie Glatigny (MR) aan L'Avenir.

"Of het nu is via de opvang van slachtoffers in de justitiehuizen of via partnerdiensten, we gaan psychologische, sociale, maar ook juridische hulp bieden, want vaak zijn mensen niet vertrouwd met de manier waarop een proces verloopt. Dit is geen gewoon, maar een zeer uitzonderlijk proces", legt Glatigny uit aan L'Avenir.

Tijdens het laatste begrotingsconclaaf werden daarom extra middelen vrijgemaakt om slachtoffers van de aanslagen te ondersteunen. Het gaat om 692.000 euro voor 2022 en 505.000 euro voor 2023. In totaal gaat het dus om bijna 1,2 miljoen euro.

Het geld gaat onder meer naar extra juridische medewerkers om slachtoffers te begeleiden tijdens het proces. "Maar we hebben onder andere ook praatgroepen opgezet", zegt Glatigny.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?