Bijna 3.500 alcohol- en drugtests dit weekend in Brussel en Laken

Vrijdag- en zaterdagavond zijn bij verkeerscontroles in Brussel-centrum en Laken alles samen bijna 3.500 alcohol- en drugtests afgenomen. In totaal 49 bestuurders tekenden positief, een vluchtte maar werd onderschept.

Dat meldt de politiezone Brussel/Elsene zondagnamiddag.

De controles zaterdag hadden plaats aan de Houba de Strooperlaan en de Van Praetlaan in Laken en het Poelaertplein en de Belliardstraat in Brussel tussen 18.30 en 01.15 uur. Van de 2.023 afgenomen tests waren er 26 positief voor alcohol en twee voor drugs. De politie trok vijf rijbewijzen in.

De hoogst gemeten intoxicatie bedroeg 2,32 gram alcohol per liter bloed. Vrijdag werd tussen 16.30 en 00.30 uur gecontroleerd aan het Poelaertplein en de Belliardstraat. Van de 1.439 gecontroleerde bestuurders waren er 18 positief voor alcohol en vijf voor drugs. De politie trok onmiddellijk zeven rijbewijzen in. Eén bestuurder liet 1,68 gram alcohol per liter bloed optekenen.

Verder kregen zeven personen een pv voor het niet-naleven van de coronamaatregelen. Een bestuurder negeerde een versperring in de Belliardstraat. Agenten op motoren konden hem onderscheppen aan het kruispunt Kunst-Wet na een aanrijding van de vluchtwagen. De bestuurder testte positief voor alcohol.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?